Valóban elégedett vagy?

Az ember megszületik, felnevelik, járja az útját, majd meghal. Az élet természetes körfogása a születés és a halál. A születésünk pillanatában már egy biztos az életünkkel kapcsolatban, hogy vége lesz, azaz meghalunk. Nem mindenki él hosszú életet, vannak, akik csak pár órát, mások napokat, heteket, hónapokat, éveket. De magát az életük végét elég kevesen tudják pontosan meghatározni. Azonban egy biztos, hogy vége lesz. Amikor ezen elgondolkodunk egy nagyon fontos kérdést érdemes feltenni magunknak. Valóban elégedett vagy? Ha tudjuk, hogy egyszer vége lesz ennek az életünknek, akkor mi az indoka annak, hogy az időnket mégsem úgy használjuk fel, ahogy azt szeretnénk, amivel valóban elégedettek lennénk. Mit tekintünk elégedettségnek, mivel kapcsolatban érzünk valójában elégedettséget! Az elégedettségünk forrása az, amit mi szeretnénk, amire mi személy szerint vágyunk, vagy amit megtanultunk a családunktól a dolgokkal, az elégedettséggel, az elégedettség megélésével kapcsolatban, vagy az, amit a szűkebb, tágabb környezetünk diktál? Ugyanis van különbség. Vegyünk egy példát, ha látszólag elégedett vagyok a munkahelyemen, jól keresek, elfogadhatóak a körülményeim mégis, ha egyszer mélyen magamba nézek és megkérdezem magamtól, hogy milyen más tevékenységet végeznék, ha bármit megtehetnék ebben a kérdéskörben, és nem azt a munkát, szakmát mondom, amivel látszólag elégedettek vagyok, akkor nagy valószínűséggel nem azt az elégedettséget érzem, ami akkor következhetne be, ha a valódi választásom szerint élnék. Sokan ilyenkor, ha erre valahogy rájönnek, azt mondják, hogy “örülök annak, ami van, másnak még ez sem jut” vagy “nekem nincs választási lehetőségem”, vagy “amit szeretnék csinálni, abból nem lehet megélni”. Ha ilyen kifogások jönnek elő a gondolataidból, akkor vizsgáld meg ezek valódiságát! Biztos, hogy más rossz körülményével kell alibiznem, és emiatt lemondanom a saját álmaimról, biztos, hogy a saját döntési szabadságomat kell bebörtönöznöm, és jól elásni a cella kulcsát, biztos, hogy a vélt szegénység mögé kell bújnom, ahelyett, hogy kihoznék az álmomból egy olyan megoldást, amivel pénzt is lehet keresni? Mi az indoka annak, hogy én magam olyan dolgokra bízom a saját boldogságom sorsát, akik helyettem biztos, hogy nem tudnak olyan irányba cselekedni, amivel valóban elégedett lennék?
Nagyon sok minta, megfelelés, elvárás szerint éljük a mindennapjainkat. Ez tény! DE egyet soha ne felejts el, a Te életedet csak Te élheted, ha valaki kedvéért lemondasz erről, az is a Te választásod volt és senkit nem hibáztathatsz érte. DE azt se felejtsd el, hogy van más választásod is abban a tekintetben, hogy milyen és melyik utat szeretnéd járni. Merj rátalálni önmagadra!

TE is hatalmas erőforrással rendelkezel, amit ha kiszabadítasz és segítségül hívsz, akkor igazi teremtő erővé válik és az igazi elégedettség felé vezet!

Recommended Posts
Elfogadás