Mit kezdjünk a kéretlen kommentekkel?

A minap egy “spirituálisabb”, tágabb nézőpontosabb csoportban feltettem egy nagyon egyszerű kérdést. Azt a csoportot nagyon szeretem, és gondoltam sima ügy lesz, egyszerű kérdés, egyszerű válasz. Az egyik nagyon kedves kliensem vidéki anyukájának kerestem Access Bars kezelőt. Írtam kritériumokat, mert azokat fontosnak tartottam, lévén nagyon “nehéz”  ügyről van szó – nyilván ez is nézőpont kérdése, de ez számára nehéz ügy, így én ezt tiszteletben tartom. Leírtam, hogy milyen paraméterekkel szeretnénk kezelőt. Majd “meglepődve” tapasztaltam, hogy nézőponttágító tanácsokat, no azokat kaptam szép számmal, de a kérdésemre választ nagyon keveset. ÉRDEKES! Miért van az, ha valaki nem tud érdemben válaszolni valamire, valamilyen kérdésre, vagy kérésre, annak akkor is oda kell tenni egy építő jellegűnek szánt választ? Téged egy ilyen eset bosszantana? Az az igazság, hogy a legtöbb ember egy-két ilyen válaszra már felkapná a vizet és lehet, hogy cifrákat írogatna válaszul, így a végére kialakulna egy jó kis veszekedés. Hála Istennek engem nem zavar, ha bárki bármit kommentál. Hogy miért nem? Olvass tovább és meglátod és  lehet, hogy neked is könnyebb lesz zöld ágra jutnod az ilyen típusú emberekkel!

Megfigyelésem alapján az embereknek sokszor közléskényszerük van (vagy azért, mert magányosak, és amúgy nincs kihez szólniuk, vagy azért, mert nem kíváncsi senki a véleményükre, vagy pusztán azért, mert tényleg nagyon sok mondandójuk van és léptem-nyomon kinyilatkoztatnak). Minden embernek van egy szűrője, nézőpontja adott témára vonatkozólag. Azon emberek, akik nehezen tudják elviselni, hogy másnak más a nézőpontja, azaz  nem 100%-ban olyan, mint az övék, azon emberek hajlandóak a drága idejükből áldozni arra, hogy a másik embert áttereljék a “jó” oldalra, vagy, meggyőzzék a saját nézőpontjukról (mert természetesen a másik ember nézőpontja nem megfelelő nekik). Mivel én számomra a saját nézőpontom megfelelő, nincs bennem elvárás, hogy más megértse a kérdésemet, kérésemet, látom, hogy ki, miben lehet, tudom, hogy sok ember magányos és nincs kihez szólnia, tudom, hogy mindenki szeretné az okosságát, rátermettségét megmutatni a világnak, így néha ÉRDEKES válaszokat tudnak adni, amiért rájuk nincs értelme haragudni, és mellette nincs értelme a válaszukra választ adni. Engem nem zavar, hogy ők miket írnak, viszont őket nagyon is zavarta az én kritériumok szerinti keresésem. Szóval kinek van dolga ezzel? Valószínűleg nem nekem, hanem nekik. Viszont nagyon jó, hogy  ÉRDEKES válaszokat írtak, mert így meg tudott születni erről egy bejegyzés. Hála érte nekik!

Tehát kedves olvasó, ha egy-egy kérdésedre, bejegyzésedre számodra irritáló dolgokat írogatnak vadidegen emberek és téged ez még zavar, akkor érdemes egy oldást csinálod arra, hogy zavar, ha más beszól, vagy oldást kérned erre olyantól, aki járatos a stresszoldás bármilyen lelki oldási gyakorlatában.

Ha készen állsz rá, mert valóban szeretnél új nézőpontokat, vagy “csak” szeretnéd jobban érezni magad környezetedben, saját magadban, akkor gyere és legyen kerekebb a világod. A megoldásorientált beszélgetések, oldások akár online módon is működnek, ha te távol élnél Budapesttől, vagy inkább azt választanád.
Ha szeretnél hozzám jönni, várlak szeretettel: Duzmath Ágnes
web: www.eletreform.hu
tel: 06-70-6060-969
Theta Healing tanfolyamokat is tartok, ahol pedig késszé válsz arra, hogy saját magad önsegítője legyél, vagy segíts másnak, de azt már valóban erőltetés, akarások nélkül, úgy, hogy az nyertes-nyertes mindenki számára.
Theta Healing tanfolyam itt:
https://www.ilovetheta.hu/theta-healing-alap-tanfolyam/

 

 

Recent Posts