Ki a hiteles segítő? Segítség, átvertek?!

Mit jelent neked a hiteles segítő, a hiteles Theta Healing tanár, a hiteles coach, stb.?

A hiteles szó jelentése: A valóságnak megfelelő (állítás, hír); ilyen híreket adó, megbízható (személy, hírforrás).

Tudtad, hogy néha a hiteles szót összekeverik a marketinggel?

Kit nevezel te hiteles tanárnak, hiteles segítőnek? Tételezzük fel, hogy valaki csak online kurzusokat, online bejelentkezéseket tesz és nem lehet vele személyesen találkozni, nincs konzultációs időpontja, nincs igazi személyes megjelenése, nem látod őt élőben, “csak” képernyőn. Nagyon hasznos videókat tölt fel, amiből sokat lehet tanulni. De, egy dolog valamiről beszélni, és egy dolog, valamit megélni a saját életében. Aki sikerről, gazdagságról és bőségről beszél, de ő maga nincs ebben, akkor az valójában hiteles? Hitelesnek nem hiteles, mert ő is “csak” törekszik rá, és még nem tart ott, de lehet, hogy egy jó tanító, mert lehet, hogy nagyon sok fontos információt megkapsz tőle, amit eddig még mástól nem hallottál és ez kilendít a komfort zónádból – vele együtt vagy te is az úton.

A minap szenélyesen találkoztam egy olyan emberrel, akiről eddig csak videókat láttam. A privát szférájába volt szerencsém vele találkozni. Ő teljesen másmilyen, mint amilyennek mutatja magát, amilyennek a videóiból lejön róla.  Ha bárki megkérdezte volna tőlem ott, helyben, hogy ő most hiteles vagy sem, abban az adott témában, amiről készíti a videóit, a boldogságról és rendezett világról, akkor biztos, hogy azt mondtam volna, hogy nem, számomra már nem hiteles, mert ő maga teljesen máshogy él. Látszik rajta, és úgy is adja elő magát, hogy boldogtalan, frusztrál, és nagyon szűk anyagi keretei lehetnek, mert olyan a megjelenése és az életmódja. Jó tanító, sokat tud, de még ő sem tudja a saját valóságában igazán ezt működtetni. Vagy talán nem is akarja? Tudná, de nem akarj? Ez is lehet. Az is lehet, hogy ő neki minden így van jól, de mindenki mást valami másra buzdít. Egyáltalán úgy kell élnünk, ahogy nyilatkozunk róla? Ezek nagyon érdekes nézőpontok! Érdemes ezeken elgondolkodni. Ha engem erről megkérdeznek, hogy én, hogy élem az életemet úgy élek-e, ahogy arról nyilatkozom, akkor IGEN a válasz, de ez nem azt jelenti, hogy ez a követendő, vagy ez lenne a példás.

Egy dolgot soha ne felejts el, amit látsz az interneten, vagy olvasol annak elég nagy része marketing, eladási technika, nem biztos, hogy 100%-ban fedi a valóságot, és lehet, hogy te erre rájössz és mondjuk megvisel. Haragszol magadra, haragszol arra, aki “átvert” téged. DE, egy dolgot soha ne felejts el, ez a te választásod volt, senki sem kényszerített, és lehet, hogy mindez azért történt, hogy sokkal éberebb legyél, sokkal jobban utána járj a dolgoknak, azért, hogy ne lehessél ismét “becsapható”. Tehát ez a félrevezetés téged szolgált? IGEN! Tanultál belőle? Ha hajlandó vagy tanulni belőle, akkor IGEN! Van értelme magadra haragudni? Van értelme arra a másikra haragudni? NINCS, sőt, ha megtanulod ebből a megtanulandót, akkor inkább ünnepeld meg!

Légy éber és figyelj a megérzéseidre. Sok sikert kívánok!

Recommended Posts