Valentin nap máshogy

Használd ki valahogy másképp a Valentin napot, mint eddig tetted.

Sokan rohannak a boltba, és vesznek csokoládét, sokan kifosszák a virágboltokat. Nyilván ettől sok-sok ember rosszul van, hogy minek ez, mert hát “csak költöd feleslegesen a pénzt, inkább szeresd a szerelmedet, nem egy nap kell arra az évben, hogy észrevedd őt”. Egy a lényeg, hogy különböző nézőpontok léteznek a Bálint vagy Valentin nappal kapcsolatban, ami nem jó vagy rossz, de van.

Ma reggel elgondolkodtam azon, hogy mégis miért lehet jó, hogy létezik ez a Valentin nap? Arra jutottam, hogy igenis van értelme ennek a napnak, mert megállsz egy pillanatra és a szerelmedre fókuszálsz. Mivel nagyon rohanó világban élünk lehet, hogy sok embernek szüksége van egy ilyen napra, hogy ne egy olyan nap legyen ez is, amikor elfelejti a párját, vagy elfelejtkezik a párjáról. Nyilván most sok ember felszisszen és nem tud velem egyetérteni, ezzel sincsen semmi baj, de gondoljunk bele, ha egy nap sem lenne az évben, ami a szerelemről szólna, aminek nem adnánk nevet hány ember rohanna keresztül úgy az éven, hogy ezt nem ünnepelte meg a kedvesével, szerelmével. Szóval én látom ennek a napnak az értelmét. Te nem vetted észre, hogy egyik születénsnapod jön a másik után és egyszerűen nem tudod, hogy hova tűntek a napok? Szóval ha neked is egyre gyorsabb minden év, az azt jelenti, hogy nem vagy abban az évben benne elég fókuszáltan tudatosan. Persze lehet, azt mondani, hogy sok mindenre odafigyelsz, de nyilván tudnánk találni nálad is olyan témát, amire nem tudsz odafigyelni. Valaki a párkapcsolatára nem tud fókuszálna, ez pedig egy új bejegyzés lenne, hogy miért, de most ezt nem kezdem kifejteni.

Nyilván ezt az ünnepet, meg amúgy a párkapcsolatokat is lehetne akár máshogy is csinálni, mint, ahogy eddig, még tartalmasabban. Hogyan? Például lehetne ez az a nap, amikor leülünk a másikkal beszélgetni, hogy mit szeretne a kapcsolatunktól, mi tetszik neki benne, mi kevésbé, hogyan lehet és min lehet változtatni, ki mit tud és akar tenni a kapcsolatért. Nyilván ezeket érdemes leírni és utána havi szinten monitorozni, hogy hol tartunk a párkapcsolatunk fejlesztésében. Tehát ez a nap szólhatna a tisztázásról, ez lehetne a tudatos kapcsolatépítés első napjáról. Plusz szólhatna arról is, hogy elmondjuk a másiknak, hogy mit értékelünk benne – ezzel garantáltan beindul a romantika, mert ki ne szeretné azt, ha észreveszik azt, ami benne pozitív. Hidd el imádni fogjátok.

Leültök egy finom bor mellé, elmajszoljátok a csokit, közben  beleszippantotok a rózsa illatába, meggyújtotok egy szépen fénylő gyertyát és már megvan az alaphangulat a kezdő lépéshez.

Valentin nap egyenlő Szerelemtervező nap. Igen, ezzel is sokan nem értenek egyet, hogy minek tervezni a szerelmet, az van vagy nincs, már régen rossz, ha tervezni kell. Pedig ez nem így van! A párkapcsolatok nagy többsége, az én megfigyelésem alapján, azért megy tönkre mert elkezdünk nem tenni a kapcsolatért, a megszokás, a rutin működteti a kapcsolatot, és elkezdünk nem magában a kapcsolatban is élni, hanem “csak” egymás mellett. A kapcsolatért felelős férfi és a nő megszűnik létezni, vagy beállnak az egyéb szerepeink mögé, és eltűnnek, vagy láthatatlanná válnak (aztán kitörnek és válás lesz a vége).

Mi kell tehát ahhoz, hogy ne menjen tönkre a párkapcsolat, vagy még jobb legyen egy párkapcsolat, egy házasság? A tudatos jelenlét, a tudatos odafigyelés mindkét fél részéről. Figyelem, beszélgetés, változtatás, ha van min.

Tehát ne utáljuk a Valentin napot, a Bálint napot és amennyiben a párod jelen pillanatban úgy tudja láthatóan évente egyszer kimutatni a szeretetét/szerelmét, hogy vesz neked csokit, vagy virágot, azt örömmel fogadd, ne méricskéld, hogy mit nem tesz meg amúgy a kapcsolatban, fogadd a kedvességét, hidd el, nagyon fog neki örülni, ő azt a dolgot, amit vett, örömmel adja. Ha látja az örömöt rajtad ki tudja, lehet, hogy ez lesz a közeledéseteknek az első lépése. Illetve az sem elhanyagolandó, ha te is arra a gesztusra, odafordulásra figyelsz, amit azzal a csokival, virággal feléd ki tud mutatni, akkor sokkal jobban fogod tudni őt szeretni!

Tehát szerelemre fel!

Ha kell egy kis segítség, mert nem úgy mennek a dolgok a párkapcsolatodban, ahogy te azt szeretnéd, vagy épp most nincs párod és szeretnél már végre találkozni a számodra megfelelő pároddal, akkor keress meg. Szeretettel várlak keresd Duzmath Ágnest.

E-mail: [email protected]

Tel: 06-70-6060-969

Recent Posts