Átvett érzések

Átvett érzések

Amennyiben valakihez nagyon közel állunk átvehetjük az érzéseit és átvett érzéseink lehetnek. Az első személyek, akikhez a legszorosabb a viszonyunk és kötődésünk az az édesanyánk és az édesapánk. A minap találkoztam egy olyan esettel, ahol egy lány nagyon sokat sírt, és ezért segítséget kért az édesanyjával együtt, hogy ezt a helyzetet megoldják. Mivel az anya és a lánya szinte szimbiotikus viszonyban éltek – pedig a lány már 20 év felett járt – így érdemes volt ránézni arra, hogy ki valójában ennek az érzésnek a tulajdonosa. A beszélgetés során kiderült, hogy a lánynak minden rendben van az életében, és nincs igazán oka arra, hogy sírjon, viszont az édesanya beszámolt arról, hogy mostanában nagyon frusztrált és csüggedt, mert sok veszekedés van közte és a fiai között. Mivel az anya és a lánya nagyon szoros kapcsolatban álltak egymással, így a lány indokolatlan sírásának a gazdáját rövid úton meg is találtuk.
Fontos tudni, hogy, ha valakivel felnőtt korban nagyon szoros viszonyban élsz például valamelyik szülőddel, akkor átvehetsz tőle érzéseket, csupán azért, mert nagyon szereted őt és ezzel úgy érezheted tudat alatt, hogy segítesz neki, átvállalsz a fájdalmából. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni, más helyett nem sírhatunk, a mi könnyeink, más fájdalmára, félelmére nem adnak megoldást. Ilyenkor ezen a szoros kötésen kell lazítani, hogy az azonosulást lebontsuk és ezzel az érzésátvételt is orvosoljuk. A majomszeretet felnőtt korban mindig gyanús, ha esetleg Te is ilyen cipőt hordasz és úgy érzed, hogy nem megy az életed szekere, akkor először a leválást kell megtenned, hogy rátalálja  saját életedre és, ha már leváltál az azonosulás sem fog valószínűleg nagy gondot okozni, és innentől kezdve a másoktól átvett érzések sem fognak megjelenni az életedben, így sokkal egyszerűbbé és könnyedebbé fognak válni a mindennapok.

Természetesen ez csak egy eset a sok közül, minden személy és helyzet más. Nem lehet általánosítani.

Szeretnél rálátni a helyzetedre, hogy nálad hol lehet az elakadás és szeretnéd átélni az életed fantasztikus lehetőségeit? Ha igen, mondj IGENT a változásra és kérj időpontot! Várlak szeretettel!

Recommended Posts